• Etapele schimbarii furnizorului de energie electrica

 • Care sunt etapele procesului de schimbare a furnizorului?
  Odata ce ati ales un furnizor, puteti demara procesul de schimbare a furnizorului actual.
  In acest scop veti parcurge urmatoarele etape:
  Etapa 1. Luati legatura cu noul furnizor si negociati un contract de furnizare cu acesta.
  Odata ce v-atiinteles asupra pretului si a clauzelor contractuale, finalizarea procesul de transfer va dura cel mult 30 de zile. Noul furnizor va va informa despre mersul procesului.Etapa 2. Notificati in scris cu cel putin 30 de zile furnizorul pe care il aveti, ca incepand cu data de zz.ll.aaaa, veti avea un alt furnizor. Va recomandam sa obtineti de la furnizorul actual o confirmare ca a primit notificarea.
  Etapa 3. Achitati toate facturile emise de catre furnizorul actual. In caz contrar s-ar putea ca schimbarea furnizorului sa devina imposibila (furnizorul actual poate refuza rezilierea contractului pana la plata facturilor).
  Etapa 4. Va trebui efectuata citirea contorului pentru a se putea sti indexul de la care trebuie sa platiti noului furnizor. Aceasta citire va fi efectuata, in ziua agreata cu noul furnizor ca data a schimbarii, de catre operatorul de distributie care va incheia un proces verbal de citire. Se recomanda sa cititi si dumneavoastra contorul de energie electrica in ziua respectiva.

  Click to rate this post!
  [Total: 4 Average: 5]